18 Ocak 2014 Cumartesi

Polatli Kes Kuru Sogan Özellikleri

Turkiye Keş Kuru Soğan
Genel Özellikleri
-Polatlı Ankara,Eskişehir,Konya başlıca üretimi yapılan iller.
-Soğan Keş standart, uzun gün soğan yetiştiriciliğine uygun bir çeşittir.
-Bu soğan  meyveleri iri, eti çok ve beyaz renkli olup tadı acıdır.
-Meyveler yuvarlak ve güçlü, kahverengi kabuk yapısına sahiptir.
-Kuru ve taze soğan  yetiştiriciliğine uygundur.
-Soğan tohumu ekimi için ülkemiz koşullarına uygun olup, yoğun olarak üretilen bir çeşittir.
Ekim Derinliği :0,5 - 1 cm.
Sıra Üzeri Ekim Mesafesi :5 - 7 cm.
Sıra Arası Ekim Mesafesi :20 - 30cm Tahmini Çimlenme Günü 7-10

0 yorum:

Yorum Gönder